Bos & water

GAASTERLAND volop recreatiemogelijkheden

GAASTERLAND is ruim 21.000 ha groot. De naam is ontleend aan de gaasten, hoge kleileem- en zandgronden, opgestuwd door Scandinavisch landijs zo’n 135.000 jaar geleden. Deze gaasten zorgen voor een sterk golvend landschap. Kenmerkend voor Gaasterland is de veelheid aan bos en water.

  VAARGEBIED met variatie

Het IJsselmeer, Slotermeer en de Fluessen brengen op het gebied van watersport alles wat nodig is. Vanaf ons park zijn deze wateren met uw boot bereikbaar, net als de “beruchte” Luts richting Balk. Vaar eens naar de Wyldemerk en u ziet een prachtig stuk natuur waar u kunt zwemmen, varen, suppen, vissen of picknicken. Laat u eens varen door de Simmermoarn of neem een kiteles bij Kiteschool Antix bij het Mirnser Klif……..

brug wyldemerk

De bossen geven wandelaars, fietsers en ruiters voldoende afwisseling gezien het uitgebreide paden netwerk. In de nabije omgeving zijn de Friese Elfsteden gelegen zoals Hindeloopen, Stavoren, Sloten, Workum en Sneek met gezellige terrassen en winkels! Een bezoek kan per fiets of auto maar een ritje met de Gaasterland Express is ook zeker de moeite waard!

Aanstaande vrijdag 24 nov. 16.00-21.30 uur Warkums Erfskip geopend ivm Winterfair 2017 pic.twitter.com/TCA9…